.
گروه خبري : مقالات
تاريخ انتشار : 1402/02/25 - 17:24
كد :34

نصب کلایمر

نصب کلایمر یک کار کاملا تخصصی می باشد که باید با توجه به یک سری نکات و اصول با دقت بالا انجام شود.

نصب کلایمر به جهت حساسیت این دستگاه بهتر است توسط افراد متخصص و آموزش دیده انجام شود. کلایمر در واقع دستگاهی می باشد که جهت دسترسی به ارتفاعات مورد استفاده قرار می گیرند و اگر به درستی و با رعایت یک سری اصول و استاندارد ها نصب نشود باعث بروز مشکلات و خطرات مالی و جانی جبران ناپذیری می شود از این رو نصب دستگاه کلایمر به صورت کاملا تخصصی و با رعایت یک سری از اصول از اهمیت بالای برخورار می باشد.

نصب کلایمر

کلایمر چیست؟

کلایمر در واقع نوعی از بالابر می باشد که دسترسی به نقاط مرتفع را برای افراد راحت تر می کند. این دستگاه جایگزسن داربست های حجیم ساختمانی هستند و دارای استاندارد های بین المللی بوده و در انواع مختلفی موجود می باشند که با توجه به نوع کاربری، ارتفاع سازه و ظرفیت مورد نیاز انتخاب می شوند. 
سبد یا پلت فرم این دستگاه دارای ابعاد مختلفی است و دارای حرکت عمودی و حرکت افقی- عمودی بر روی ریل بوده است و با توجه به نوع حرکت مورد نیاز تهیه می شود. 
در نظر گرفتن ظرفیت باربری دستگاه کلایمر بر اساس نوع بهره برداری در انتخاب نوع کلایمر از جمله عوامل تاثیر گذار می باشد. 
کلایمر دارای انواع دستی و برقی می باشد که در ساختمان های بلند مرتبه از انواع دستگاه کلایمر برقی با سیستم ترمز اضطراری استفاده می شود و در ساختمان های کم ارتفاع کلایمر دستی با وینچی مکانیکی گزینه مناسبی می باشد. 

نصب سبد (پلت فرم ) دستگاه کلایمر

پلت فرم های مختلف دستگاه کلایمر با فرم های گوناگون از مراحل نصب مخصوص به خود برخوردار هستند. به طور مثال مدل های بلژیکی و هلندی از پین به جای پیچ و مهره استفاده می کنند و نصب ان ها  در سریع ترین زمان ممکن انجام می شود. 
مکان نصب پلت فرم کلایمر باید صاف و هموار و بدون شیب باشد. موتور ها بهتر است که بر روی زمین محکم شوند و در مرحله بعدی سر و ته پلت فرم به بدنه جانبی دستگاه متصل شود.
بعد از مونتاژ پلت فرم ها کلیه پیچ و مهره و پین ها باید مورد بررسی وتست قرار گیرند.

نصب موتور و لوازم جانبی کلایمر

بعد از اینکه شاسی پلت فرم به درستی نصب گردید نوبت به نصب موتور و سایر قطعات کلایمر می شود. این قطعات در مکان های مخصوص خود بایستی نصب شوند. 
جایگاه نصب موتور و سایر قطعات مانند ترمز ها با توجه به نوع پلت فرم ها متفاوت می باشد. برخی از آن ها در بالای مقر انتهایی، برخی در وسط و برخی در کف پلت فرم و یا بر روی شاسی براکت نصب می شوند. 
ترمز های موجود در دستگاه کلایمر با توجه به نوع آن ها بر روی موتور و یا روی بدنه پلت فرم نصب می شوند. 
سایر لوازم جانبی و قطعات دستگاه کلایمر مانند جعبه کنترل فرمان با توجه به مدل پلت فرم دستگاه در جای مناسب و مخصوص خود نصب می شوند.

نحوه نصب انواع کلایمر

در اکثر پروژه های مربوط به ساختمان های بلند مرتبه استفاده از دستکاه کلایمر را می توان در نظر گرفت و برای نصب این دستگاه محدودیت هایی وجود ندارد. عملیات نصب انواع دستگاه کلایمر با انتصاب سازه های روی بام آغاز می شود. 
این سازه ها متشکل از سبد به همراه وزنه های تعادل، تیر یا بازوی مرتبط به نقاط آویز، ستون، خرک تعادل یا تکیه گاه، سیم های بکسل ضد خیز می باشند. 
علاوه بر موارد بیان شده در نوع ریلی دستگاه کلایمر ریل گذاری بر روی سقف صورت می پذیرد. در مرحله بعدی نصب سبد حمل نفرات دستگاه کلایمر که متشکل از جعبه برق، ترمزهای اضطراری، کابل جمع کن، سیستم سنکرونیزور، کابل برق و... می باشد. 
در زمان نصب دستگاه کلایمر توجه به طول بازو و وزنه های لازم برای این دستگاه از اهمیت بالای برخوردار می باشد. 
انتخاب نوع موتور و الکتروگیربکس دستگاه کلایمر بسته به ظرفیت باربری دستگاه مشخص می شود. 
با توجه به نکات ذکر شده نصب دستگاه کلایمر یک کار کاملا تخصصی می باشد که باید توسط کارشناسان مجرب و متبحر انجام شود.

facebook
google plus
linkedin
واتساپ