تاريخ انتشار : 1402/02/18 - 16:46
كد :33
دستگاه کلایمر چیست
دستگاه کلایمر چیست دستگاهی است که جهت دسترسی با ارتفاعات مختلف در محیط های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد.
دستگاه کلایمرclimber یکی از دستگاه های پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز به شمار می آید که امروزه جایگزین بسیار مناسب به جای داربست های پر خطر و پر هزینه می باشد. امروزه در ساختمان های بلند مرتبه، سدها، پل ها، سیلو ها، مخازن نفت و سایر بنا های بلند مرتبه دستگاه کلایمر دسترسی به ارتفاعات را امکان پذیر می کند. استفاده از دستگاه کلایمر روش کم هزینه تر و ایمن تر نسبت به سایر روش های دسترسی به ارتفاعات مثل داربست می باشد.
ما در این مقاله سعی داریم شما را با این دستگاه پر کاربرد و کارآمد آشنا نماییم تا بتوانید انتخاب درستی از این دستگاه را متناسب با نوع کاربری خود داشته باشید.
انواع دستگاه کلایمر
بیش از صد سال است که انواع دستگاه کلایمر و بالابر مکانیکی و برقی جهت دسترسی به فضاهای محیطی ساختمان های مرتفع استفاده می شوند. کلایمر ها در انواع مختلفی تولید می شوند تا بتوانند پاسخگوی مناسب کلیه نیاز ها و درخواست افراد باشند که شامل موارد زیر می شوند.
- کلایمر مکانیکی(دستی)
- کلایمر برقی
کاربرد دستگاه کلایمر
کاربرد های مهم این دستگاه شامل موارد بسیاری می باشد که ما در این قسمت برخی از آن ها را بیان کرده ایم.
- جهت نظافت و تمیز کاری نمای ساختمان ها
- جهت نصب کامپوزیت پنل ها
- جهت نصب تابلو و بنرها در ساختمان های اداری
- جهت تعمیر و بازسازی نمای ساختمان ها
- جهت نقاشی و رنگ آمیزی نما و به طور کل کلیه کار های مربوط به نمای ساختمان
اجزای تشکیل دهنده دستگاه کلایمر
به طور کلی دستگاه کلایمر از دو قسمت سازه بر روی بام و یا سقف و سبد یا پلت فرم حمل نفرات و تجهیزات تشکیل شده است. که هر یک از این ها شامل قطعات و لوازم جانبی گوناگونی می باشند.
اجزای سازه روی بام دستگاه کلایمر
- وزنه های تعادل
- ستون
- تیر (بازو) مرتبط با نقاط آویزان
- تکیه گاه یا خرک تعادل
- سیم های بکسل ضد خیز
کلیه این اجزاء به صورت ثابت و پرتابل بر روی سازه بام دستگاه کلایمر قابل نصب هستند.
اجزاء سبد و پلت فرم دستگاه کلایمر
این قسمت یکی از قسمت های مهم دستگاه کلایمر محسوب می شوند که وظیفه حمل و جابجایی افراد و تجهیزاتشان را برعهده دارند. که قابلیت تغییر در طول از 2 متر تا 6 متر را دارا می باشد. که از قطعات و لوازم جانبی همچون موارد زیر تشکیل شده اند.
- الکترو گیربکس
- جعبه برق
- ترمز های اضطراری (safety brakes)
- کابل های برق
- سیم های بکسل آویزان از سازه بام دستگاه
- سیستم سنکرونیزور
- سیستم قطع برق در ارتفاعات مشخص
- سیستم اضافه بار
- کابل های جمع کن
انواع سیستم های کلایمر
سیستم مونوریل Mono Rail
این سیستم نوعی سیستم در دستگاه کلایمر است که دور تا دور ساختمان ریل هایی نصب می شود با استفاده از این ریل ها می توان به صورت افقی حرکت کرد که این سیستم به صورت دستی و برقی طراحی می شوند این سیستم خود به دو دسته نصب بر روی نمای ساختمان wall mounted bracket و نصب بر روی کف بام ها roof mounted boackets دسته بندی می شود که هر یک برای کاربری های خاص استفاده می شوند.
سیستم ماشین روف Machine roof
این سیستم قابلیت حرکت افقی بر روی بام ساختمان ها با استفاده از یک ماشین چرخ دار را دارد. این مشین های چرخ دار دارای بازو های می باشند که کل سبد دستگاه کلایمر از آن در سطح نمای ساختمان آویزان می شوند.
سیستم ماشین روف ریلی Rail Machine Roof
با تلفیق سیستم مونور ریل و ماشین روف نوع دیگر از سیستم دستگاه کلایمر با نام ماشین روف ریلی ایجاد می شود که از قابلیت جابجایی و حرکت متفاوتی با سیستم ماشین روف برخوردار هستند. که قابل استفاده در پروژه ها و کارهای مختلفی هستند.
سیستم تلسکوپیک
این سیستم در دستگاه کلایمر به عنوان کامل ترین سیستم شناخته می شود بر عکس تمامی سیستم های دستگاه کلایمر که غالبا مسیر حرکت و ریل گذاری روی بام و کناره ها صورت می گیرد، این سیستم در نقطه مرکزی و کنونی بام قرار می گیرد که علاوه بر قابلیت حرکت به چپ و راست دارای قابلیت حرکت به جلو و عقب را دارا می باشد.
از این نوع سیستم دستگاه کلایمر در ساختمان هایی که نمای آن ها تخت نیست و حرکت بالا و پایین دستگاه کلایمر امکان دسترسی به نقاط گوناگون ساختمان را ممکن نمی کند مورد استفاده قرار می گیرد.