.
گروه خبري : مقالات
تاريخ انتشار : 1402/01/28 - 16:51
كد :32

نحوه کار با کلایمر

نحوه کار با کلایمر از موضوعات مهم می باشد که برای درست کار کردن و عملکرد صحیح کلایمر باید از آن آگاهی داشته باشید.

ما در این مقاله سعی داریم شما را با چگونگی کار با کلایمر در واقع نحوه کار با کلایمر آشنا نماییم.
در صنعت ساخت و ساز امروزه بر اساس تغییرات ایجاد شده و به روز رسانی روش های اجرا و ساخت ساختمان های بلند مرتبه سعی بر کاهش هزینه های اجرایی و افزایش ضریب ایمنی شده است. 
کار در نمای ساختمان ها در زمان گذشته با استفاده از داربست انجام می شد اما استفاده از این ابزار تا حد زیادی هزینه اجرا را افزایش می داد و جمع آوری ، نصب و استفاده از این ابزار همواره خطرناک بود. 
با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساخت و ساز و استفاده از انواع ماشین الات ساختمانی دستگاه کلایمر جایگزین مناسب داربست شد. 
کلایمر درواقع نوعی بالابر می باشد که امکان کار در نمای ساختمان های بلند مرتبه را با حرکت عمودی و افقی در نمای ساختمان ها مهیا می کند.  

نحوه کار با کلایمر

انواع کلایمر و نحوه کار آن ها

کلایمر مکانیکی

کلایمر مکانیکی نوعی از کلایمر می باشد که با استفاده از نیروی دست جابجا می شود و در هنگام راه اندازی این دستگاه نیاز به جریان برق نمی باشد. این دستگاه از نصب و راه اندازی راحت و ساده ای برخوردار می باشد و نصب و راه اندازی این دستگاه در سریع ترین زمان ممکن بدون نیاز به افراد متخصص انجام می شود. 
وینچ های کشنده کلایمر دستی یا مکانیکی تامین کننده نیروی لازم برای بالابری دستگاه را برعهده دارند و عملکرد آن ها کاملا مکانیکی می باشد.
بر روی سبد و یا قفسه دو عدد دستگاه وینچ کلایمر مکانیکی، تعبیه شده است. وینچ کلایمر ها مهمترین بخش از دستگاه کلایمر هستند. 
وینچ کلایمر مکانیکی کاملا دستی بوده و نیاز به جریان برق ندارد بر روی وینچ کلایمر مکانیکی دو عدد دستگیره وجود دارد که با چرخاندن آن ها در جهت ساعتگرد کل ست دستگاه به سمت بالا حرکت می کند. و زمانی که دستگیره را در جهت پادساعتگرد به چرخش در می آورید که مجموعه به سمت پایین حرکت می کند.
از قطعات مهم این دستگاه می توان به ترمز اضطراری (blok stop)، سیستم ترمز حساس یه سرعت کلایمر، سیستم ترمز لنتی اصطکاکی کلایمر، سیستم افزایش دهنده ضریب اطمینان با افزایش بار، سازه های مهار کننده بالای ساختمان، سیم بکسل و... اشاره کرد. 
چرخاندن دستگیره ها جهت جابجایی به وسیله افراد صورت می گیرد. این نوع از کلایمر از ضریب ایمنی بالای برخوردار می باشد و حساسیت کمتری نسبت به شرایط کاری دارند و نیز از همه مهمتر از طول عمر بالایی برخوردار می باشد. 
از این نوع از کلایمر می توان جهت مصارف مختلف از جمله سیمان کاری، نماکاری، تعمیر و نگه داری کارهای ساختمانی، نظافت نما، نقاشی و در کل کلیه کارهای نماسازی استفاده کرد. 

کلایمر برقی

کلایمر برقی دستگاهی است که با استفاده از جریان برق کار می کند. این دستگاه دارای موتور های متصل به جعبه دنده است که از تکنولوژی وینچ برقی برای حرکت به سمت بالا و پایین سبد یا پلتفرم توسط کابل فولادی که از بالای بام به دکل مهار شده است به وسیله وزنه های تعادل متصل شده است و از پایین به بسکت وصل شده است صورت می گیرد. این حرکت به واسطه تابلو فرمان الکتریکی تعبیه شده روی بسکت به وسیله افراد کنترل می شود.
از قطعات مهم دستگاه کلایمر برقی می توان به دکل، وزنه تعادل، تابلو فرمان، کابل فولادی و الکترو موتور و... اشاره کرد. 
تولید کلایمر برقی با توجه به ظرفیت و نوع کاربری صورت می گیرد. برای حفظ ایمنی کلایمر  سیستم مجهز به پاراشوت است تا در هنگام تکان ناگهانی و سقوط سبد بلافاصله ترمز دستگاه وارد عمل می شود این دستگاه داریا قابلیت مونتاژ و دمونتاژ در محل پروژه می باشند. 

استاندارد های ایمنی کار با کلایمر

  • برای ضمانت  ایمنی کلایمر، بار اضافه بر ظرفیت تعیین شده کلایمر با آن جابجا نکنیم. 
  • برای دسترسی به نقاطی که با توجه به مکان فعلی سبد کلایمر و طول سبد در دسترس نمی باشند، تلاش نکنیم.
  • هرگز از سیم بکسل های زنگ زده، گره دار و صدمه دیده استفاده نکنیم و درصورت آسیب رسیدن به سیم بکسل هر چه سریع تر نسب به تعویض آن اقدام کنیم. سیم بکسل در افزایش ضریب ایمنی کلایمر نقش مهمی را ایفا می کند از این رو سیم بکسل صدمه دیده ایمنی کلایمر را به شدت کاهش می دهد.
  • برای ایجاد هر گونه تغییر در سازه اصلی کلایمرها و نیز جهت مونتاژ و دمونتاژ آن باید از متخصصین حاذق کمک گرفت.
  • قبل از راه اندازی کلایمرها و پس از جابجایی کلایمر از مکان انبار به محل پروژه، تمامی مراحل بازرسی، تست  و کنترل کلایمر انجام شود. سیم بکسل های کلایمر حتما قبل از بکارگیری در هر شیفت کاری باید بررسی شود.
  • گزارشات مربوط به هرگونه تعمیرات و نیز مراحل آن و شرایط نگهداری دستگاه کلایمر و حتی متعلقات و قطعات جانبی آن به صورت دقیق و کامل ثبت شود.
  • در هنگام راه اندازی کلایمرها باید سیم بکسل ایمنی و قطعات اتوماتیک ایمنی کلایمرها با دقت بالایی نصب شود. 
  • افرادی که از کلایمر استفاده می کنند باید دارای سن حداقل ۱۸ سال باشند و تحت آموزش کاربری و ایمنی کلایمر قرار بگیرند. افراد در زمان استفاده از کلایمر باید کمربند ایمنی بسته و آن را به طناب نجات متصل کنند. طناب نجات بصورت مستقل می باشد و جدا از کلایمر است تا در صورت مواجه با هر گونه حادثه جان افراد را حفظ کند.
  • اطلاعات کاربری کلایمر باید روی بدنه کلایمر و نیز در معرض دید کاربران قرار گیرد. این تابلو شامل اطلاعاتی از کلایمر همچون بار مجاز، تعداد نفرات مجاز و نیز بازرسی های انجام شده است. 
facebook
google plus
linkedin
واتساپ