تاريخ انتشار : 1401/07/10 - 15:07
كد :13
اصول ایمنی کلایمر
کلایمر جایگزین داربست های فلزی در کارهای ساختمانی می باشد. وجود استاندارد مشخص در خصوص ساخت، تولید، مسائل ایمنی و باید ها و نبایدهای استفاده از کلایمر، برای استفاده صحیح از این محصول از اهمیت بالایی برخوردار است.
اصول ایمنی کلایمر
صنعت ساختمان یکی از مظاهر رشد و توسعه کشورها محسوب می گردد. ارتقا کیفیت در تولید مصالح و تجهیزات صنعت ساختمان، رقابت در تولید و استفاده از تکنولوژی های نوین و استفاده بهینه از نیروی انسانی جزء عوامل تاثیر گذار در این صنعت به شمار می روند.
با توجه به نیاز موجود در کشور، روش های سنتی که از جنبه های مختلف بهینه نمی باشند، کارایی کمتری نیز دارند. یکی از تکنولوژی های مهم که در صنعت ساختمان بسیار حائز اهمیت می باشد کلایمر ( تکنولوژی جایگزین داربست) می باشد.
کلایمر تکنولوژی جایگزین داربست های فلزی در کارهای ساختمانی و صنعتی نیز می باشد. وجود استاندارد مشخص در خصوص ساخت، تولید، مسائل ایمنی و باید ها و نبایدهای استفاده از کلایمر، برای استفاده صحیح از این محصول از اهمیت بالایی برخوردار است.
ایمنی کلایمر
به طور کلی الزامات ایمنی موجود در دستگاه کلایمر نقش مهمی در تامین ایمنی کاربری آن ایفا می کند. زیرا کلایمر ها نقش مهمی در سهولت انجام کار های مربوط به ارتفاع در پروژه های ساختمانی نیز می باشند. و به همین دلیل در صورت عدم رعایت ایمنی در این نوع سیستم ها، خطرات بالقوه ای نیز ایجاد می شود.
دستگاه کلایمر
کلامیر نوعی بالابر ساختمانی محسوب می شود که دارای سبدی مخصوص در ابعاد استاندارد بوده که جایگزین بسیار مناسبی برای داربست های فلزی به شمار می آید. به گونه ای که نسبت به داربست های فلزی، هزینه و زمان نصب را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
کلایمر به وسیله موتورهای وینچی که با سیم بکسل مخصوص به پایه های نگهدارنده آن وصل می شود حرکت کرده و مجهز به ترمز اضطراری می باشد.
اصول ایمنی کلایمر ها شامل چه مواردی می شود
- برای تضمین ایمنی کلایمر، نباید بار اضافی به آن تحمیل کرد و سعی در دسترسی به نقاط دور از دسترس سبد نداشته باشید. بار اضافی ممکن است به سیم بکسل فشار بیش از حد وارد کرده و باعث حادثه شود.
- استفاده از سیم بکسل زنگ زده، گره دار و صدمه دیده برای دستگاه، ایمنی کلایمر را به شدت کاهش می دهد. اینگونه سیم بکسل ها باید سریعا تعویض شوند. در طی بازرسی دورهای از کلایمر تمامی عیوب سیم بکسل مشخص شده و در گزارش منعکس می شود.
- برای افزایش ضریب ایمنی دستگاه کلایمر کلیه مراحل مونتاژ، دمونتاژ و هرگونه تغییر ساختاری در آن ها بایستی تحت نظر و کنترل کامل بازرسین متخصص و با صلاحیت انجام پذیرد.
- بعد از جابجایی کلایمر و قبل از راه اندازی، کلیه مراحل بازرسی و تست بار کلایمر بایستی تحت نظر مهندسین آموزش دیده انجام پذیرد. کلایمر بایستی توسط اپراتور هر هفته یکبار تحت کنترل قرار گیرد. تمامی سیم بکسل ها بایستی قبل از هر شیفت کاری کنترل شوند.
- مراحل تعمیرات و نگهداری تمامی تجهیزات و متعلقات کلایمر باید به درستی انجام پذیرد. همه گزارشات مربوط به تعمیرات، گزارشات مربوط به بازرسیهای هفتگی توسط اپراتور و همچنین سوابق بازرسی بایستی ثبت و نگهداری شود.
- استفاده از کلایمر بایستی توسط افراد با حداقل ۱۸ سال سن تمام و آموزش دیده انجام شود. این افراد در همه مراحل استفاده از کلایمر باید کمربند ایمنی کار در ارتفاع را بسته و آن را به طناب نجات (مستقل از کلایمر) متصل کنند.
- تابلویی اطلاعات که شامل مواردی چون بار مجاز، تعداد نفرات مجاز و بازرسی های انجام شده هست، بایستی روی کلایمر و در معرض دید استفاده کنندگان از آن قرار گیرد. این تابلو همچنین باید بستن کمربند ایمنی کار در ارتفاع و اتصال آن به طناب نجات را یادآوری نماید.